Časové okno

Od: Shira

Čo je to časové okno? Na úrovni osobnej a historickej ho všetci dobre poznáme, tu pracujeme s časovým oknom vesmírnym. Čas je dimenzia. Správa sa ako nejaký rámec, v ktorom prebieha život, veci sa dejú, platia tam určité pravidlá hry, veci sa vyvíjajú…je to nejakým spôsobom vytvorená realita. Jedného dňa to skončí a vy ani nechápete, ako to vôbec bolo možné.

Ako príklad pre osobné časové okno uvediem strednú školu. 4 roky nejaké pravidlá, strach zo skúšok, spolužiaci, známky, aktivity, maturita, koniec a vy vôbec neviete, kam to zmizlo.

Historické časové okno bol napr. socializmus. Všetci žili podľa nejakých pravidiel, v Petržalke bol ostnatý drôt, na ľudí, čo sa k nemu priblížili, sa strieľalo. Dnes, keď sa bežne cestuje cez hranicu, sa čudujeme, ako to vôbec bolo možné.

Planetárne časové okná boli naše známe i neznáme časové epochy: Lemúria, Atlantída, Nyroos, Avalon, Lentos, teraz sa to volá Zlatý vek – prechodná fáza. Vytvorí sa časový rámec, začínajú prúdiť nové energie, a zrazu je všetko úplne inak. Teraz sa to strieda veľmi rýchlo, že si to ani nestíhame uvedomiť a stále sa snažíme hrať podľa starých pravidiel hry.

Na časovom okne nezáleží, ako dlho trvá, ale aké silné zmeny sa dejú. Napríklad vojna trvala 4 roky, ovplyvnila veľa životov a celkový vývoj sveta.