O nepríjemnom hmyze a negatívnych myšlienkach

Od: Shira

Teraz sa všetko rýchle zhmotňuje. Napríklad nepríjemný hmyz môžu byť zhmotnené myšlienky a energie. Všímajte si hmyz okolo seba, aj štípance – kedy, kde a čo vás poštípalo. Môžu to byť zhmotnené myšlienky nejakého človeka, čo o vás nepekne zmýšľa, alebo vám nepraje nič dobré…
Treba sa priamo opýtať toho hmyzu, aký má pre vás odkaz. Môžu to byť myšlienky iných ľudí, kolektívne myšlienky vo vašej mysli i vlastné negatívne myšlienky. Treba to pozorovať a sebaskúmať.
Všetky medziľudské vzťahy, ale aj iné vzťahy (napr. k práci, k nejakej veci, k miestu, firme, obchodu…) sa stávajú veľmi transparentnými, pocity sa nedajú kontrolovať a maskovať. Pravé úmysly, úprimnosť, zištnosť, nezištnosť, osobný profit – to všetko sa ukazuje a vylieza ton von. Hmyz je len jedným spôsobom zhmotnenia pravdy.
Čo môžeme s tým robiť? Stýkať sa len s tými ľuďmi, kde je živé, ozajstné spojenie cez srdce, nepestovať vzťahy – lebo sa to patrí a podľa možnosti dať jemným spôsobom, ale pravdivo najavo, ako sa vďaka konkrétnemu správaniu cítite, aj keď je to nadriadený. Staré hry už skončili. Už nebudú fungovať – je v záujme aj nadriadených a autorít, aby jednali s láskou.
V prvom rade musíme byť úprimní sami voči sebe a nič nepredstierať sebe, ani iným. Pokiaľ sa dá, s neprajnými ľuďmi sa nestýkať, permanentne sa čistiť a povedať im, čo robia s vami a so svojim okolím. Oslobodí to nielen vás, ale aj ich…v podstate každý túži po tom byť milovaný a milovať.