Skutočnosť vytláča dualitu

Žiadna zmena sa nikdy nedeje skokom. Vždy postupne stúpa hladina určitej energie, až dosiahne úroveň, ktorá prináša výraznú zmenu. Tak aj energie, ktoré súvisia so vzostupom – roky dostávame v channelingoch podobné informácie, len toky silnejú.

Môžeme to vyjadriť metaforou, ako postupne silnejú energie skutočnosti a vytláčajú energie duality: Je to ako s riekou. Začína ako maličký pramienok – to je skutočnosť, nový svet. Okolo nej je len zem – starý svet, dualita. Pramienok postupne silnie a zaberá viac zeme – skutočnosť preniká do duality. Čím skôr sa človek naučí žiť s riekou, tým skôr má po problémoch, lebo vie existovať aj v nových podmienkach. Rieka postupne priberá prítoky a silnie, zaberá čoraz viac zeme – skutočnosť vytláča dualitu.

My sme už nabrali posledný najväčší prítok – Nyoonske svetlo. Okolo rieky je už len niekde v diaľke vidno brehy. Zanedlho aj tie zmiznú – to bude bod vzostupu. Starý svet – zem okolo rieky – definitívne celý zmizne, zostane len rieka, nový svet.

Kto dovtedy zistí, ako fungovať v novom, toho sa táto zmena dotkne oveľa menej, ako toho, kto do poslednej chvíle bude stáť na brehu a otáčať sa vode chrbtom. V procese vzostupu netreba očakávať očakávať v energiách vonku nič výrazne iné. Dôležité sú naše vnútorné zmeny – ako my sami na to, čo sa okolo nás deje, vnútorne reagujeme, ako sme sami k sebe úprimní, ako sme ochotní zmeniť svoje myslenie. Kto sa stále vnútorne bráni, toho to zrazí na kolená a pritlačí k zemi. A akých zmien sa to týka, ktoré v sebe musíme urobiť, to všetko nájdeme v channelingoch – nových, no aj tých 12 rokov starých.