O deťoch

Od: Shira

Pre rodičov školopovinných detí: milí rodičia, vychovávať školopovinné deti dnes vôbec nie je ľahké. Duchovný svet i ja si vás veľmi vážime za túto úlohu, ktorú ste vzali na seba. Odovzdávam vám pár odkazov.
Vaše deti sa narodili do rozpadávajúceho sa starého sveta, do obdobia, keď nový svet vzniká. Oni dobre vedia, do čoho prišli a čo ich čaká. Vaše deti prišli s vyvinutým vedomím, často sú to vaši učitelia.
Najväčšou chybou pri ich výchove je snaha pripravovať ich do starého sveta, do duálneho sveta. Týka sa to všetkých oblastí života, vrátane morálky a hodnôt. Vaše deti k vám prišli z budúcnosti. Dokážu sa ľahšie prispôsobiť meniacim sa udalostiam, ako vy…
Vaše deti majú pocit, že im nikto nerozumie. Škola je veľmi zastaralá, nedokáže ich pripraviť do života, ktorý je. Pedagógovia nerozumejú tomu, čo sa deje, nerozumejú vývoju, ani deťom. Rodičia majú mylné očakávania.
Vážte si sami seba za úlohu poskytnúť im domov a zázemie. Deti nadovšetko potrebujú lásku, byť prijímané také, aké sú, všetko ostatné sa zrodí samo.
Deti cítia, že sú nepochopené, nechajú sa viac ovplyvniť kolektívom, ako rodičmi.
Deti nám zrkladlia naše nedoriešené veci.
Všetky vzťahy podliehajú zmenám, aj vzťahy rodičov a detí.
Najdôležitejšie je uvedomiť si, že toto je prechodná fáza, ktorá raz skončí. Nebude to už dlho trvať. Treba spoločne prežiť deň za dňom najlepšie ako vieme. Predtým sa deti pripravovali na život v budúcnosti, ktorú sme predpokladali. Dnes sa to nedá. Sprevádzame ich do života, ktorý sami nepoznáme. Na toto treba: MONA’OHA – dôveru v seba, v deti, v život, v duchovný svet… uvoľnenosť, pokoj v duši a mier a k tomu trochu srandy, humoru, radosti a nadhľadu…