Aký je rozdiel medzi channelingom a meditáciou?

Mnoho ľudí si pletie channeling s meditáciou. Každé však znamená niečo úplne iné.

Pri meditácii sa my sami ponárame do svojho vnútra, aby sme dosiahli stav pokoja a vyrovnanosti na mentálnej aj emocionálnej úrovni, zrelaxovali sa a cítili vnútorný mier. Môžeme sa pri tom sústrediť na určitý objekt, myšlienku, aktivitu. 

Niektorí berú meditáciu ako tréning mysle, s cieľom sústredenia svojich myšlienok a ovládania sa. Pre mňa je meditácia ponor do môjho vlastného bytia a spojenie sa s mojím božským jadrom, božským plameňom, mojou vlastnou tvorivou silou, prvý krok potrebný k tomu, aby som vystúpila z duality a prešla do skutočnosti.

Channeling je iný energetický proces. Ako názov hovorí, vytvára sa tu „kanál“, ktorý slúži na prenos určitej energie. Na jednom konci kanála je človek, ktorý energiu prijíma, na druhom duchovná bytosť (alebo bytosti), ktorá energie vysiela. Každý jeden z nás má schopnosť byť takýmto kanálom. Channeling je teda posolstvo, ktoré je prijímateľovi odovzdávané – ako keď si otvoríte knižku, ktorú napísal niekto iný a čítate ju. Pri meditácii je proces opačný, tam si knižku píšete sami.

Channelingy sú výnimočné v tom, že ich duchovný svet cielene na nás smeruje takým spôsobom, aby sme mali možnosť cítiť určité energie, ktoré do posolstva zakódoval. Nejde teda prioritne o slová, ktoré posolstvo opisujú, ide predovšetkým o energie, ktoré sú v slovách uložené. Duchovný svet nás tak pripravuje na energie skutočnosti.

A teraz prichádza to výnimočné: Ak sa počas channelingu dostaneme do skutočnosti, ak nás napríklad duchovný svet zoberie na cestu do Quin’Taas, do nášho Nového sveta, máme tam možnosť zažiť niečo, čo môžeme potom priniesť so sebou sem, späť do duality. Tým môžeme tento svet ľahko pretvárať. Ak sme hlboko spojení so sebou, so svojím tvorivým svetlom, v pozornosti voči tomu, čo každá energia potrebuje, potom máme možnosť zakaždým kúsok skutočnosti zmanifestovať.